Glutenfri knäckig kladdkaka Chokladsmet: 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 1 msk ljus sirap 4 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 1 1/2 dl rismjöl Knäcksmet: 75 g smör 3/4 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 3 msk ljus sirap 3 msk vispgrädde 3/4 dl havregryn (ren havre) 3/4 dl rismjöl 1. Smält smöret till chokladsmeten i en kastrull. 2. Rör ihop alla ingredienser till chokladsmeten, tillsätt det smälta smöret sist. 3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. 4. Smält smöret till knäcksmeten i en kastrull och rör ner övriga ingredienser. 5. Häll knäcksmeten ovanpå chokladsmeten i formen. 6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 20-25 minuter. Låt svalna. Pudra florsocker över kakan innan servering och servera med vispad grädde eller vaniljglass.