Glutenfri knäckig paj Ca 400 g frukt eller bär 2 msk potatismjöl (om du använder bär) 2 msk strösocker (om du använder bär) Ev. kryddor som kanel, kardemumma beroende på vilka frukter/bär som används Knäcksmet: 150 g smör 1/2 dl ljus sirap 1 msk vispgrädde 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bakpulver 1 /4 tsk salt 3 dl havregryn (ren havre) 1 1/2 dl glutenfri mjölmix eller rismjöl Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en smet. Fördela bären/frukten i en smord pajform. Strö eventuellt över potatismjöl och strösocker och krydda eventuellt. Klicka ut knäcksmeten på toppen. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Servera pajen med vaniljsås eller glass. Inspireras också av andra glutenfria pajrecept: smulpaj, äppelpaj med havregryn, nektarincobbler.