Glutenfri knäckig paj
Ca 400 g frukt eller bär
2 msk potatismjöl (om du använder bär)
2 msk strösocker (om du använder bär)
Ev. kryddor som kanel, kardemumma beroende på vilka frukter/bär som används
Knäcksmet:
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
1 msk vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 /4 tsk salt
3 dl havregryn (ren havre)
1 1/2 dl glutenfri mjölmix eller rismjöl
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en smet.
- Fördela bären/frukten i en smord pajform. Strö eventuellt över potatismjöl och strösocker och krydda eventuellt.
- Klicka ut knäcksmeten på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter.
Servera pajen med vaniljsås eller glass.
Inspireras också av andra glutenfria pajrecept: smulpaj, äppelpaj med havregryn, nektarincobbler.