Glutenfri knäckig rabarberpaj Ca 500 g rabarber 2 msk strösocker 1/2 tsk malen kanel 1/2 tsk flingsalt Knäcksmet: 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk flingsalt 1/2 tsk bakpulver 2 1/2 dl havregryn (ren havre) 1 3/4 dl glutenfritt mjöl, tex rismjöl, mandelmjöl eller glutenfri mjölmix Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Låt småkoka en minut. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg bitarna i en smord pajform och strö över socker, kanel och flingsalt. Klicka ut smeten ovanpå rabarberbitarna. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 grader ca 25 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.