Annons

Glutenfri kolapannacotta med nutella

Len, krämig och fantastiskt god pannacotta med kondenserad mjölk som ger en underbar smak av kola. Med nutella i botten blir det en alldeles oemotståndlig efterrätt, kanske årets nyårsdessert?

Glutenfri kolapannacotta

Glutenfri kolapannacotta med nutella (4 portioner)
2 gelatinblad
2 1/4 dl vispgrädde
1/2 burk (ca 200 g) kondenserad mjölk
4 msk nutella + 2 msk vispgrädde

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
  2. Värm upp grädden och den kondenserade mjölken i en kastrull.
  3. Krama ur gelatinbladen och lägg ner i den heta vätskan. Rör tills de lösts upp och ställ av kastrullen från plattan.
  4. Rör ihop nutellan med 2 msk grädde.
  5. Fördela nutellan i botten på 4 dessertglas.
  6. Fördela pannacottasmeten ovanpå nutellan i glasen. Ställ kallt i minst 4 timmar.
Annons

Dekorera pannacottan med lingon eller andra bär och kanske en chokladdekoration innan servering.

Annons
Dela på:

ANNONS

Ge bort en prenumeration och få en gåva

Läs mer och beställ här

Julkampanj 2019

På prenumerera.se hittar du tidningar och prenumerationer för alla smaker. Bland våra kända varumärken finns bland annat Hemmets Veckotidning, Allas, Femina, Allers, Elle, Året Runt och Måbra. Just nu får du en fin julgåva på köpet.

Läs mer och beställ här

Annons

Laddar