Glutenfri lakritskladdkaka 100 g smör 2 ägg 2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 3 msk kakao 1 msk lakritspulver 1/4 tsk salt 1 1/2 dl rismjöl Smör och kokos till formen Florsocker och ev. lakritspulver till garnering. Smält smöret och låt svalna. Vispa ihop ägg och socker. Vispa ner resterande ingredienser och tillsätt det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Smaka på smeten och tillsätt mer lakritspulver om du vill ha en tydligare lakritssmak. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12-15 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna och ställ gärna in den i kylen en stund om den är riktigt kladdig. Pudra över florsocker innan servering och eventuellt lite lakritspulver om du vill ha en starkare lakritsupplevelse. Servera med vispad grädde.