Kavringen är enkel att baka, ingredienserna rörs bara ihop och gräddas. Ett tips är att baka kavringen någon dag i förväg eftersom den behöver svalna innan den används i cheesecaken. Här hittar du receptet på kavringen som jag använder i min cheesecake: Glutenfri kavring som på restaurang Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri laxcheesecake Botten: 350 g glutenfri kavring 80 g smör Fyllning: 400 g naturell cream cheese, tex Philadelphia 2 dl creme fraiche 1 msk färskpressad citronsaft 2 tsk dijonsenap 200 g kallrökt lax 2 msk finhackad rödlök 3 msk finhackad dill 3 msk hackad gräslök Garnering: Kallrökt lax Räkor Röd stenbitsrom Citron Dill Mixa brödet till smulor. Smält smöret och blanda det med brödsmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant. Min är 24 cm i diameter, använd en mindre form om du vill ha en högre cheesecake. Rör ihop cream cheese, creme fraiche, dijonsenap och citronsaft i en bunke. Skär laxen i små bitar och blanda ner den i röran tillsammans med finhackad rödlök, dill och gräslök. Bred ut fyllningen i ett jämnt lager ovanpå kavringsbottnen. Låt cheesecaken stå i kylskåpet i ca 4 timmar eller över natten. Ta bort kanten på formen och garnera med lax, räkor, rom, citron och dill. Du kanske också gillar de här glutenfria recepten: Glutenfri smörgåstårta Glutenfri matpaj Glutenfria räkbakelser Glutenfri smörgåsrulltårta Glutenfri focaccia Glutenfritt påskbröd