Glutenfri lingonkladdkaka 2 dl lingon + 1/4 dl strösocker 100 g smör 1 1/2 dl strösocker 1 dl farinsocker 2 ägg 1 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 1/4 tsk salt 1 dl (40 g) mandelmjöl 1 dl (55 g) rismjöl Smör och kokos till formen Blanda lingonen med 1/4 dl strösocker i en skål. Smält smöret i en kastrull på spisen. Rör ner ingredienserna direkt i kastrullen i den ordning de står i receptet. Tillsätt hälften av lingonen till smeten. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Strö över resterande lingon. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kakan svalna och ställ kallt en stund innan servering, gärna över natten. Garnera gärna med lingon och pudra över lite florsocker innan servering. Servera med vispad grädde. Tips på andra goda glutenfria kladdkakor: nutellakladdkaka, äppelkladdkaka, kanelbullekladdkaka och kladdkaka med kolatäcke.