Jag har använt lingonsylt och lingon i kombination i min paj men det går också bra att använda enbart lingonsylt eller bara lingon. Färska eller frysta lingon spelar ingen roll men tänk på att sockra lite extra om du bara använder lingon. Glutenfri lingonpaj 150 g smör 105 g (3 dl) glutenfria havregryn 200 g (2 1/4 dl) strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/4 tsk salt 40 g mandelmjöl 120 g (2 dl) glutenfri mjölmix Ca 2 dl lingonsylt + 1 dl lingon (kan bytas ut mot ca 3 dl lingon) Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser utom lingonsylt och lingon direkt i kastrullen. Blanda ihop till en smulig deg. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform. Bred ut lingonsylten över degen och strö över lingon. Smula över resten av degen över lingonen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera gärna pajen ljummen med vispgrädde, vaniljsås eller vaniljglass. Tips på andra glutenfria pajer: Knäckig glutenfri blåbärspaj Glutenfri äppelpaj Glutenfri rabarberpaj med mandelmassa Glutenfri smulpaj Glutenfri drottningpaj med choklad