Annons

Glutenfri lingonpaj

Här kommer receptet på en alldeles underbar lingonpaj. Jag älskar kombinationen av syrliga lingon och söt smuldeg. Pajen blir lite knäckig i kanterna och mjukare in mot mitten.

Jag har använt lingonsylt och lingon i kombination i min paj men det går också bra att använda enbart lingonsylt eller bara lingon. Färska eller frysta lingon spelar ingen roll men tänk på att sockra lite extra om du bara använder lingon.

Annons

Glutenfri lingonpaj

Glutenfri lingonpaj
150 g smör
105 g (3 dl) glutenfria havregryn
200 g (2 1/4 dl) strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
40 g mandelmjöl
120 g (2 dl) glutenfri mjölmix
Ca 2 dl lingonsylt + 1 dl lingon (kan bytas ut mot ca 3 dl lingon)

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Rör ner övriga ingredienser utom lingonsylt och lingon direkt i kastrullen. Blanda ihop till en smulig deg.
  3. Tryck ut hälften av degen i en smord pajform.
  4. Bred ut lingonsylten över degen och strö över lingon.
  5. Smula över resten av degen över lingonen.
  6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

Servera gärna pajen ljummen med vispgrädde, vaniljsås eller vaniljglass.

Glutenfri lingonpaj

Glutenfri lingonpaj

Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar