Naturligt glutenfri lingonpaj
4 dl lingon + 4 msk strösocker
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn (ren havre)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 3/4 dl (70 g) mandelmjöl
- Rör ihop lingonen med 4 msk strösocker i en skål.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda ner resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör om till en grynig smet.
- Tryck ut lite mer än hälften av smeten i en smord pajform.
- Fördela lingonen över smeten i pajformen.
- Smula över resterande smet.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med vispad grädde.
Andra glutenfria favoritpajer: knäckig paj, smulpaj, äppelpaj med havregryn
Kommentarer till “Naturligt glutenfri lingonpaj”
namn lucas nytta recept paj 🥧 gluten glutenmjölk