Glutenfri marängkrans 110 g äggvita (ca 3 st äggvitor) 5 g (1 tsk) citronsaft 110 g (ca 1 1/4 dl) strösocker 110 g (ca 2 dl) florsocker Gelfärg/pastafärg i olika färger Ev. strössel/pastellpärlor till dekoration Vispa äggvitorna tillsammans med citronsaften med elvisp till ett fast skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa ordentligt mellan varven. Sikta ner florsockret och vänd försiktigt runt det i smeten med en slickepott tills marängsmeten är jämn. Dela upp smeten i lika många skålar som du vill ha olika färger. Färga marängsmeten i önskade färger med gel- eller pastafärg. Rita en cirkel med hjälp av en rund bakform på ett bakplåtspapper. Lägg bakplåtspapperet på en ugnsplåt. Spritsa marängen som en krans innanför cirkeln. Använd gärna olika tyllar och gör olika former och mönster på kransen. Dekorera eventuellt med pastellpärlor eller annat strössel. Grädda marängkransen i mitten av ugnen i 80 grader i ca 2 timmar. Öppna ugnsluckan lite på glänt och låt marängen stå kvar i ugnen tills den svalnat helt, gärna över natten. På bilden här ovanför har jag dekorerat en glutenfri guldkaka med en marängkrans. Tips på fler glutenfria bakverk som du kan toppa med en marängkrans: Glutenfri kladdkaka Glutenfri morotstårta Glutenfri sandkaka Glutenfri nougattårta Glutenfri vit kladdkaka