Glutenfri matpaj Pajdeg: 125 g smör 3 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda 1 ägg Ev. ca 1 msk kallt vatten Exempel på fyllning: Rökt skinka Purjolök Broccoli Körsbärstomater Västerbottenost Äggstanning: 3 ägg 2 dl mjölk 1 dl grädde 1 dl riven västerbottensost Salt och peppar Ev. torkade örter (tex oregano) och paprikapulver Finfördela smöret i mjölmixen i matberedare eller för hand. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tillsätt lite vatten om degen känns för torr. Tryck ut degen i en pajform. Nagga och ställ kallt i minst 15 minuter. Förgrädda pajskalet i 200 graders ugnsvärme i ca 10 minuter. Skär ingredienserna till fyllningen i bitar. Riv osten så att det blir ca 2 dl riven ost (1 dl ska vara i fyllningen och 1 dl i äggstanningen). Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet och toppa med 1 dl riven ost. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och häll den över fyllningen. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Den här matpajen är supergod men finns det något smarrigare än en söt dessertpaj? Vill tipsa om min favorit glutenfri knäckig paj eller varför inte en glutenfri smulpaj eller glutenfri äppelpaj med havregryn. Paj är så enkelt att baka och man kan fylla den med nästan vad som helst, det blir alltid gott!