Tips! Om du inte har hallon går det lika bra med andra bär som blåbär eller jordgubbar också.Den här kakan är snabb och enkel att baka och blir alltid uppskattad av gästerna! Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration.Glutenfri mazarinkaka med hallon125 g smör90 g (1 dl) strösocker1 tsk vaniljsocker2 ägg125 g mandelmassa1 1/2 tsk bakpulver1 krm xantangummi (går att utesluta men bidrar till att kakan inte smular)100 g (2 dl) mandelmjöl55 g (3/4 dl) potatismjöl50 g (ca 1 dl) hallonMandelspånSmör och kokos till formen Smält smöret i en kastrull på spisen.Rör ner strösocker, vaniljsocker och ägg direkt i kastrullen.Riv mandelmassan grovt och tillsätt även den i kastrullen. Blanda bakpulver, xantangummi, mandelmjöl och potatismjöl i en bunke. Tillsätt blandningen till smeten och rör ihop tills alla ingredienser blandat sig.Häll smeten i en smord form (min är 24 cm i diameter) strödd med kokos.Tryck ner hallonen i smeten och strö över mandelspån.Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 30 minuter. Låt svalna.Pudra gärna lite florsocker över kakan vid servering och servera gärna en klick vispgrädde till så blir den extra god! Kakan innan den gräddas. Kakan efter gräddning. Kakan blir så himla god med bitar av hallon och mandelmassa. Perfekt att njuta av ute i trädgården eller på balkongen nu på sensommaren. Tips på fler goda glutenfria mjuka kakor:Glutenfri snickerskakaGlutenfri schweizernötkakaGlutenfri sandkakaGlutenfri banankaka med chokladNaturligt glutenfri blåbärskakaGlutenfri silviakaka