Glutenfri mazarinkaka med kardemumma 100 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 200 g mandelmassa 2 ägg 50 g (1 dl) mandelmjöl 75 g (1 dl) potatismjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 msk kardemumma Smör och potatismjöl till formen Rör eller vispa smör och socker mjukt, använd gärna elvisp. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten i en smord sockerkaksform mjölad med potatismjöl. Grädda kakan i 175 grader i ca 30 minuter. Tips på andra glutenfria recept: Glutenfria mazariner Glutenfria mazarinmuffins Glutenfri sockerkaka Glutenfri chokladsockerkaka Glutenfri mazarinkladdkaka Glutenfria mandelkakor