Annons

Glutenfri mazarinkaka med kardemumma

Jag fick en förfrågan av en följare om jag kunde göra om ett av hennes favoritrecept så att det blev glutenfritt och självklart ville jag hjälpa till. Resultatet blev jättebra och den här kakan är så god att den numera även är en av mina favoritkakor!

Glutenfri mazarinkaka med kardemumma

Glutenfri mazarinkaka med kardemumma
100 g rumsvarmt smör
135 g (1 1/2 dl) strösocker
200 g mandelmassa
2 ägg
50 g (1 dl) mandelmjöl
75 g (1 dl) potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 msk kardemumma
Smör och potatismjöl till formen

  1. Rör eller vispa smör och socker mjukt, använd gärna elvisp.
  2. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den i smeten.
  3. Rör ner äggen, ett i taget.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.
  5. Klicka ut smeten i en smord sockerkaksform mjölad med potatismjöl.
  6. Grädda kakan i 175 grader i ca 30 minuter.

Glutenfri mazarinkaka med kardemumma

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri mazarinkaka med kardemumma”

  1. Carola skriver: 14 mars, 2019

    DU är fantastisk. Så mkt inspiration <3
    En fråga. Jag håller på att lära mig bara glutenfritt men jag misslyckas med bröd och mjuka kakor. De bara sjunker ihop. Jag vet inte vad jag gör för fel. Kakan är hög när jag tar ut den ur ugnen men så sjunker den ihop när den svalnar. Så bröd. Samma där. Blir platt och smakar jäst 🙁 Jag som varit så duktig på att baka tidigare. Men då med vetemjöl mm
    Stor kram
    Carola


    1. Anneli Andersson skriver: 17 mars, 2019

      Hej Carola! Vad roligt att du gillar mina recept. Det är skillnad på att baka med gluten och att baka glutenfritt och man kan inte alltid tänka på samma sätt. Är det mina recept du misslyckas med? Jag försöker att skapa enkla och goda recept som alla kan lyckas med men ibland räcker det inte att följa recepten till punkt och pricka. En sak som är viktig för att brödet inte ska sjunka ihop är att det har jäst tillräckligt. Det kan också göra att resultatet smakar jäst som du beskriver. Jäsningen kan påverkas av flera faktorer tex temperatur på degvätskan och hur varm/kall jäsplatsen är så den tid som anges i receptet kan variera. Det kan också vara så att det är för mycket mjöl i degen så att den inte orkar resa sig ordentligt. Jag rekommenderar alltid att man använder en våg istället för mått för att få exakt resultat. Det kan också vara så att brödet/kakan inte gräddats tillräckligt länge i ugnen alternativt gräddats i för låg temperatur, då kan den sjunka ihop efter gräddning. Stort lycka till med bakningen och ge inte upp! Övning ger färdighet 🙂 Kram


Klicka här för att avbryta svar.

Annons

Laddar