Tips! Prova också mitt enkla och goda recept på glutenfria mazarinmuffins. Glutenfri mazarinkladdkaka 150 g smör 3 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1/4 tsk salt ca 1 krm bittermandelolja (efter smak) 200 g mandelmassa 1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl 1 dl (55 g) rismjöl Smör och kokos till formen Glasyr: 2 dl florsocker 1 1/2 msk citronsaft eller vatten Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och bittermandelolja. Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten tillsammans med mandelmjöl och rismjöl. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna. Rör ihop florsocker och vätska till glasyren. Bred ut den på kladdkakan. Ställ kallt att stelna.