Tips! Prova också mitt enkla och goda recept på glutenfria mazarinmuffins.
Glutenfri mazarinkladdkaka
150 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
ca 1 krm bittermandelolja (efter smak)
200 g mandelmassa
1 1/2 dl (60 g) mandelmjöl
1 dl (55 g) rismjöl
Smör och kokos till formen
Glasyr:
2 dl florsocker
1 1/2 msk citronsaft eller vatten
- Smält smöret och låt svalna.
- Rör ihop ägg, strösocker, vaniljsocker, salt och bittermandelolja.
- Riv mandelmassan grovt och rör ner i smeten tillsammans med mandelmjöl och rismjöl. Blanda till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
- Rör ihop florsocker och vätska till glasyren. Bred ut den på kladdkakan. Ställ kallt att stelna.