Blåbären kan bytas ut mot andra bär, till exempel hallon eller jordgubbar. Ta vad du har hemma och tycker är gott! Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration! Glutenfri havrekaka med blåbär 125 g smör 140 g (4 dl) glutenfria havregryn 180 g (2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 nypa flingsalt 90 g (1 1/2 dl) rismjöl 1 ägg 60 g (3 msk) ljus sirap Valfri mängd blåbär eller andra bär (jag använde ca 1/2 dl amerikanska blåbär) Smör och kokos till formen 1. Smält smöret och låt svalna. 2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. 3. Tillsätt det smälta smöret, ägget och sirapen och rör ihop till en smet. 4. Platta ut smeten i en smord form (min är 24 cm i diameter) strödd med kokos. 5. Tryck ner blåbären i kakan. 6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Kakan är godast ljummen eller rumstempererad, servera den gärna med en klick vispgrädde! Kakan innan gräddning Kakan efter gräddning Tips på fler goda glutenfria recept med blåbär: Glutenfri knäckig blåbärspaj med kardemumma Glutenfria blåbärsrutor Glutenfri blåbärspaj Glutenfria blåbärsscones i stekpanna Naturligt glutenfri blåbärskaka Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor Glutenfri blåbärsbudapest Glutenfria blåbärsbullar