Annons
Annons

Glutenfri mjuk havrekaka med blåbär

Underbart god glutenfri kaka med havregryn och blåbär. Kakan blir härligt mjuk och seg i mitten och lite knaprig i kanterna.

Blåbären kan bytas ut mot andra bär, till exempel hallon eller jordgubbar. Ta vad du har hemma och tycker är gott!

Glutenfri mjuk havrekaka i bit på fat

Missa inte att följa mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer inspiration!

Glutenfri havrekaka med blåbär
125 g smör
140 g (4 dl) glutenfria havregryn
180 g (2 dl) strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
90 g (1 1/2 dl) rismjöl
1 ägg
60 g (3 msk) ljus sirap
Valfri mängd blåbär eller andra bär (jag använde ca 1/2 dl amerikanska blåbär)
Smör och kokos till formen

Annons
Annons

1. Smält smöret och låt svalna.
2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
3. Tillsätt det smälta smöret, ägget och sirapen och rör ihop till en smet.
4. Platta ut smeten i en smord form (min är 24 cm i diameter) strödd med kokos.
5. Tryck ner blåbären i kakan.
6. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.

Kakan är godast ljummen eller rumstempererad, servera den gärna med en klick vispgrädde!

Mjuk havrekaka innan gräddningKakan innan gräddning

Annons

Mjuk havrekaka i form efter gräddningKakan efter gräddning

Glutenfri mjuk havrekaka på gräsmatta

Mjuk glutenfri havrekaka med blåbär i bit på fat

Fika glutenfri mjuk havrekaka med blåbär

Annons
Dela på:

Annons

Laddar