Inlägget innehåller reklam för Bagaren och KockenGlutenfri mjuk nötkaka100 g smör3 ägg180 g (2 dl) strösocker70 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl150 g (2 dl) potatismjöl1 tsk fiberhusk1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker100 g (1 dl) mjölkSmält smöret och låt svalna.Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.Tillsätt det smälta smöret tillsammans med mjölken och rör försiktigt till en jämn smet.Häll smeten i en smord sockerkaksform (ca 1,5 liter) mjölad med potatismjöl. Formen jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa HÄR.Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt svalna en stund i formen innan kakan stjälps upp och får svalna helt på galler.Pudra gärna över lite florsocker innan servering. Den vackra och användbara bakformen finns att köpa här: Jubilee Bakform från Nordic Ware Tips på fler glutenfria mjuka kakor:Glutenfri sockerkakaGlutenfri mjuk pepparkaka med lingonGlutenfri sandkakaGlutenfri silviakakaGlutenfri chokladsockerkakaGlutenfri sockerkaka med mandelmassaGlutenfri saffranskaka