Annons

Glutenfri mjuk nötkaka

Naturligt glutenfri mjuk kaka med god smak av hasselnötter. Kakan får en kärna av nötmassa inuti som gör den saftig och god.

Glutenfri sockerkaka med nötter

Glutenfri mjuk nötkaka
100 g smör
3 ägg
180 g (2 dl) strösocker
70 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl
150 g (2 dl) potatismjöl
1 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g (1 dl) mjölk

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten.
  4. Tillsätt det smälta smöret tillsammans med mjölken och rör försiktigt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord sockerkaksform (ca 1,5 liter) mjölad med potatismjöl.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt svalna en stund i formen innan kakan stjälps upp och får svalna helt på galler.
Annons

Pudra gärna över lite florsocker innan servering.

Annons

Glutenfri nötsockerkaka i fin form

Annons

Glutenfri nötsockerkaka

Dela på:

Annons

Laddar