Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Kökets favoriter. Glutenfri mjuk nötkaka 100 g smör 3 ägg 180 g (2 dl) strösocker 70 g (1 1/2 dl) hasselnötsmjöl 150 g (2 dl) potatismjöl 1 tsk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 100 g (1 dl) mjölk Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret tillsammans med mjölken och rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord sockerkaksform (ca 1,5 liter) mjölad med potatismjöl. Formen jag använder kommer från Nordic Ware och finns att köpa här (annonslänk). Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt svalna en stund i formen innan kakan stjälps upp och får svalna helt på galler. Pudra gärna över lite florsocker innan servering. Tips på fler glutenfria mjuka kakor: Glutenfri sockerkaka Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon Glutenfri sandkaka Glutenfri silviakaka Glutenfri chokladsockerkaka Glutenfri sockerkaka med mandelmassa Glutenfri saffranskaka