Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken. Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon 4 ägg 3 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 100 g smör 1 1/2 dl filmjölk 1 1/2 tsk bikarbonat 2 tsk fiberhusk 3 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 1 1/2 tsk malen ingefära 1 1/2 tsk malen kryddnejlika 1 nypa salt 2 dl (80 g) mandelmjöl 3 1/2 dl (195 g) glutenfri mjölmix (jag använde Semper Mix) 1 1/2 dl lingon Smör och mandelmjöl till formen Glasyr: 2 dl florsocker Ca 2 msk vatten Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Smält smöret och tillsätt filmjölken. Rör ner vätskan i smeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt lingonen och blanda försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i en smord sockerkaksform (2,4 liter) mjölad med mandelmjöl. Sockerkaksformen som jag använder finns att köpa här. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr. Låt kakan stå i formen i några minuter innan den stjälps upp och får svalna. Blanda florsocker och vatten till en glasyr och ringla den över kakan. Dekorera eventuellt med lingon. Prova också mina glutenfria recept på glutenfria pepparkakor och glutenfria pepparkaksbollar.