Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken. Glutenfri mjuk pepparkaka 100 g smör 2 ägg 180 g (2 dl) strösocker 75 g (1 dl) farinsocker 1 tsk fiberhusk 1 tsk bikarbonat 1 1/2 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kryddnejlika 190 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix 150 g (1 1/2 dl) filmjölk Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt med elvisp. Blanda ihop fiberhusk, bikarbonat, kryddor och mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk och det smälta smöret. Häll smeten i små smorda formar, mina kommer från Nordic Ware (annonslänk). Det går också bra att använda en större sockerkaksform (ca 1,5 liter) eller muffinsformar. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 20-40 minuter beroende på storlek på formen. Känn efter med en sticka om kakan är färdig, stickan ska vara torr. Fler goda glutenfria recept till jul: Glutenfria pepparkakor Fyllda glutenfria saffransbullar Glutenfri saffranskaka Glutenfria lunchpepparkakor Glutenfria saffransskorpor Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon Glutenfria lussekatter