Annons

Glutenfri mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka som jag bakat i små söta portionsformar men som också går bra att baka i en större sockerkaksform eller muffinsformar om man så vill. Resultatet blir saftig och god mjuk pepparkaka som är perfekt kryddig och alldeles oemotståndlig till julfikat.

Små glutenfria mjuka pepparkakor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för Bagaren och Kocken.

Glutenfri mjuk pepparkaka
100 g smör
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
190 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
150 g (1 1/2 dl) filmjölk

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt med elvisp.
  3. Blanda ihop fiberhusk, bikarbonat, kryddor och mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk och det smälta smöret.
  4. Häll smeten i små smorda formar, mina kommer från Nordic Ware (annonslänk). Det går också bra att använda en större sockerkaksform (ca 1,5 liter) eller muffinsformar.
  5. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 20-40 minuter beroende på storlek på formen. Känn efter med en sticka om kakan är färdig, stickan ska vara torr.
Annons
Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri mjuk pepparkaka”

  1. Marie-Louise skriver: 31 oktober, 2020

    Den här blev vulkan kaka, allt pöste över. Inget recept jag rekommendrar. Undrar om provbakningen glömdes bort.


    1. Anneli Bark skriver: 2 november, 2020

      Vad tråkigt att höra. Jag har bakat den här kakan många gånger och inte upplevt samma problem. Kan du ha använt en för liten form? Smeten ska bara fylla 2/3 av formen innan gräddning annars kan den pösa över. Samma sak kan hända om man har för mycket bakpulver i smeten eller om ugnsvärmen är för låg. Kram


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar