Annons

Glutenfri mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka som jag bakat i små söta portionsformar men som också går bra att baka i en större sockerkaksform eller muffinsformar om man så vill. Resultatet blir saftig och god mjuk pepparkaka som är perfekt kryddig och alldeles oemotståndlig till julfikat.

Små glutenfria mjuka pepparkakor

Glutenfri mjuk pepparkaka
100 g smör
2 ägg
180 g (2 dl) strösocker
75 g (1 dl) farinsocker
1 tsk fiberhusk
1 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
190 g (3 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
150 g (1 1/2 dl) filmjölk

  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt med elvisp.
  3. Blanda ihop fiberhusk, bikarbonat, kryddor och mjölmix och rör ner i smeten tillsammans med filmjölk och det smälta smöret.
  4. Häll smeten i små smorda formar, mina kommer från Nordic Ware Scandinavia. Det går också bra att använda en större sockerkaksform (ca 1,5 liter) eller muffinsformar.
  5. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 20-40 minuter beroende på storlek på formen. Känn efter med en sticka om kakan är färdig, stickan ska vara torr.
Annons
Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar