Om du gillar snickers kan jag också tipsa om mina recept på glutenfri snickerstårta, glutenfri banankaka med kola och daim och mitt favoritgodis glutenfria peanut butter cups.
Glutenfri mjuk snickerskaka
75 g smör
1 dl (100 g) jordnötssmör
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 dl salta jordnötter, grovhackade
75 g mörk choklad, grovhackad
2 mosade bananer
2 dl (80 g) mandelmjöl
1 dl (60 g) glutenfri mjölmix, tex Semper mix
Smör och kokos till formen
- Smält smöret och rör ner jordnötssmöret.
- Vispa ägg, strösocker och farinsocker pösigt med elvisp.
- Tillsätt resten av ingredienserna, men spara ungefär en tredjedel av jordnötterna. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos.
- Strö de sparade jordnötterna över smeten.
- Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 30-40 minuter.
Servera gärna med en klick vispgrädde.
Vill du hellre baka småkakor med jordnötssmör så har jag recept på glutenfria jordnötskakor, glutenfria jordnötssnittar och glutenfria jordnötsrutor.