Glutenfri morotskaka 2 ägg 180 g (2 dl) råsocker eller strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 tsk fiberhusk 1 tsk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1 tsk malen ingefära 1 krm salt 100 g (2 dl) mandelmjöl 30 g (1/2 dl) rismjöl 90 g (1 dl) rapsolja 165 g (ca 3 dl) rivna morötter Frosting: 60 g rumsvarmt smör 240 g (4 dl) florsocker 1 tsk vaniljsocker 100 g cream cheese Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Tillsätt olja och rivna morötter och blanda till en jämn smet. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med mandelmjöl. Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt och bred eller spritsa ut den på kakan. Tips på andra glutenfria mjuka kakor: Glutenfri kanelbullekaka Glutenfri falsk potatiskaka Glutenfri kokostoscakaka Glutenfri schweizernötkaka Glutenfri banankaka