Föredrar du att baka i rund form hittar du det receptet här: Glutenfri morotskaka Glutenfri morotskaka i långpanna (ca 24 bitar) 4 ägg 360 g (4 dl) strösocker 1 msk vaniljsocker 1 msk bakpulver 1 tsk fiberhusk 2 tsk malen kanel 2 tsk malen kardemumma 2 tsk malen ingefära 1/2 tsk salt 100 g (2 dl) mandelmjöl 120 g (2 dl) rismjöl 180 g (2 dl) rapsolja 300 g (ca 6 dl) rivna morötter Frosting: 120 g rumsvarmt smör 480 g (8 dl) florsocker 2 tsk vaniljsocker 200 g cream cheese Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten. Tillsätt olja och rivna morötter och rör ihop till en jämn smet. Häll smeten i en långpanna, smord med smör eller klädd med bakplåtspapper. Jag använder en långpanna med löstagbar kant med måtten 35x25 cm. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdiggräddad, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp och bred frostingen över kakan när den svalnat. Tips på fler glutenfria recept med morot: Glutenfritt morotsbröd i långpanna Glutenfria tekakor med morot Glutenfri morotstårta Glutenfria morotsscones Glutenfria morotsbollar Naturligt glutenfritt morotsbröd