Annons

Glutenfri morotskaka i långpanna

Ingenting går upp mot en riktigt saftig och kryddig morotskaka med len och krämig frosting. Den här morotskakan är naturligt glutenfri och bakas i långpanna så att den räcker till många!

Föredrar du att baka i rund form hittar du det receptet här: Glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka som bakats i långpanna i rutor

Glutenfri morotskaka i långpanna (ca 24 bitar)
4 ägg
360 g (4 dl) strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 tsk fiberhusk
2 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
2 tsk malen ingefära
1/2 tsk salt
100 g (2 dl) mandelmjöl
120 g (2 dl) rismjöl
180 g (2 dl) rapsolja
300 g (ca 6 dl) rivna morötter

Annons

Frosting:
120 g rumsvarmt smör
480 g (8 dl) florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g cream cheese

Annons
  1. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten.
  3. Tillsätt olja och rivna morötter och rör ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en långpanna, smord med smör eller klädd med bakplåtspapper. Jag använder en långpanna med löstagbar kant med måtten 35×25 cm.
  5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdiggräddad, stickan ska vara torr. Låt kakan svalna.
  6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt med elvisp och bred frostingen över kakan när den svalnat.

Kaka till glutenfri morotskaka i långpanna

Glutenfri morotskaka i långpanna med frosting

Glutenfri morotskaka i långpanna uppskuren i några bitar

Annons

Närbild på en bit glutenfri morotskaka med frosting

Dela på:

Annons

Laddar