Annons

Glutenfri morotskaka

Här kommer mitt recept på världens godaste morotskaka som är naturligt glutenfri och bakas med mandelmjöl och toppas med en gudomligt god frosting. Morotskakan håller sig saftig och god i flera dagar.

Baka glutenfri morotskaka

Glutenfri morotskaka
2 ägg
2 dl råsocker (eller strösocker)
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
1 krm salt
1 1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl rismjöl
1 dl rapsolja
3 dl grovrivna morötter

Annons

Frosting:
60 g rumsvarmt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g cream cheese

Annons
  1. Vispa ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten.
  3. Tillsätt olja och rivna morötter och blanda till en jämn smet.
  4. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) med mandelmjöl. Häll smeten i formen.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 45 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt kakan svalna.
  6. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt och bred eller spritsa ut den på kakan.

Baka också andra glutenfria mjuka kakor: kanelbullekakafalsk potatiskakakokostoscakaka och schweizernötkaka.

Dela på:

4 kommentarer till “Glutenfri morotskaka”

  1. Lovisa skriver: 22 april, 2020

    Hur fryser man bäst in kakan?


    1. Anneli Bark skriver: 22 april, 2020

      Det bästa tycker jag är att frysa in den utan frosting men det går också bra att frysa in den med frosting.


  2. Caroline skriver: 12 maj, 2020

    Absolut den bästa och absolut godaste morotskakam jag någonsin ätit! Bjuder på den ofta och många vänner bee mig gärna baka den om och om igen ❤️😍🙏😋


    1. Anneli Bark skriver: 13 maj, 2020

      Tusen tack, vad glad jag blir!


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar