Jag har gjort om mitt recept på glutenfri morotskaka till en fin och festlig tårta. Jag garnerade min morotstårta med påskgodis eftersom jag tycker att morotstårtan passar bra att baka nu till påsk, men det går förstås även att garnera med något annat eller helt enkelt servera den som den är. Tårtan är naturligt glutenfri. Glutenfri morotstårta 4 ägg 4 dl strösocker 1 tsk bikarbonat 2 tsk bakpulver 2 tsk fiberhusk 2 tsk vaniljsocker 2 tsk malen kanel 2 tsk stött/malen kardemumma 2 tsk malen ingefära 1/2 tsk salt 3 1/2 dl (140 g) mandelmjöl eller hasselnötsmjöl 2 dl (110 g) rismjöl 2 dl (180 g) rapsolja 6 dl (240 g) rivna morötter Smör och potatismjöl eller annat glutenfritt mjöl till formarna Frosting: 150 g rumsvarmt smör 6 1/2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 200 g cream cheese 1 tsk citronsaft Kokos till garnering Mandelspån och påskgodis till garnering om du vill göra en påsktårta Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt olja och rivna morötter och blanda till en jämn smet. Smöra och mjöla tre formar med löstagbar kant (ca 18 cm i diameter), med potatismjöl eller annat glutenfritt mjöl. Om du bara har en form kan du grädda bottnarna i omgångar, det är dock förstås mer tidskrävande. Fördela smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 minuter. Känn efter med en sticka att bottnarna är färdiga, stickan ska inte vara kladdig. Låt bottnarna svalna. Vispa ingredienserna till frostingen krämigt. Lägg en av bottnarna på ett tårtfat och bred ut ungefär en fjärdedel av frostingen ovanpå. Lägg på nästa botten och upprepa proceduren. Lägg på den sista bottnen och täck hela tårtan med ett tunt lager frosting. Ställ tårtan kallt en stund tills frostingen stelnat och bred sedan ut ett lager till över hela tårtan. På det sättet blir det snyggare än att bara täcka med ett lager frosting. Garnera med kokos och eventuellt mandelspån och påskgodis om du vill göra en påsktårta.