Glutenfri müsli 280 g (8 dl) glutenfria havregryn 150 g (2 1/2 dl) solroskärnor 150 g (2 1/2 dl) pumpakärnor 90 g (1 1/2 dl) linfrön 70 g (1 dl) mandlar, grovhackade 65 g (1 dl) hasselnötter, grovhackade 60 g (1 1/2 dl) valnötter, grovhackade 100 g (1 dl) vatten 30 g (2 msk) rapsolja 30 g (1 1/2 msk) honung (går att utesluta om du vill ha en osötad müsli) 100 g (ca 1 1/2 dl) russin Blanda ihop alla torra ingredienser utom russin i en stor bunke. Rör ihop vatten, olja och honung i en skål. Blanda vätskan med de torra ingredienserna. Fördela müslin på två plåtar med bakplåtspapper. Rosta müslin i 200 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden och håll koll så att müslin inte får för mycket färg. Blanda ner russinen i müslin när den svalnat. Tips på fler goda glutenfria frukostrecept: Glutenfria frukostrutor Glutenfria amerikanska blåbärspannkakor Glutenfria engelska scones Glutenfria pannkaksmuffins Glutenfria mandelvåfflor Glutenfritt frukostbröd med lingon Glutenfria grötbullar