Jag kallade tidigare det här receptet för glutenfri müsli men har fått kommentarer om att det egentligen är en granola, därav har jag ändrat namnet. Skillnaden på müsli och granola per definition är att granola rostas i ugnen med vatten, olja och honung och i en müsli blandar man bara ihop torra ingredienser. Så jag håller med om att granola är den korrekta benämningen 😊 Glutenfri granola280 g (8 dl) glutenfria havregryn150 g (2 1/2 dl) solroskärnor150 g (2 1/2 dl) pumpakärnor90 g (1 1/2 dl) linfrön70 g (1 dl) mandlar, grovhackade65 g (1 dl) hasselnötter, grovhackade60 g (1 1/2 dl) valnötter, grovhackade100 g (1 dl) vatten30 g (2 msk) rapsolja30 g (1 1/2 msk) honung (går att utesluta om du vill ha en osötad granola)100 g (ca 1 1/2 dl) russinBlanda ihop alla torra ingredienser utom russin i en stor bunke.Rör ihop vatten, olja och honung i en skål.Blanda vätskan med de torra ingredienserna.Fördela blandningen på två plåtar med bakplåtspapper.Rosta i 200 graders ugnsvärme (jag använder varmluft så kan jag ha båda plåtarna inne samtidigt) i ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden och håll koll så att granolan inte får för mycket färg.Blanda ner russinen i granolan när den svalnat. Tips på fler goda glutenfria frukostrecept:Glutenfria frukostrutorGlutenfria amerikanska blåbärspannkakorGlutenfria engelska sconesGlutenfria pannkaksmuffinsGlutenfria mandelvåfflorGlutenfritt frukostbröd med lingonGlutenfria grötbullar