Annons

Glutenfri müsli

Den här müslin är min favorit som jag alltid har hemma. Den är så god och hälsosam och väldigt enkel att göra. Det går bra att använda valfria nötter och frön efter vad du själv gillar eller har i skafferiet, det som står i receptet är bara en rekommendation efter hur jag brukar göra.

Hemmagjord glutenfri müsli

Glutenfri müsli
280 g (8 dl) glutenfria havregryn
150 g (2 1/2 dl) solroskärnor
150 g (2 1/2 dl) pumpakärnor
90 g (1 1/2 dl) linfrön
70 g (1 dl) mandlar, grovhackade
65 g (1 dl) hasselnötter, grovhackade
60 g (1 1/2 dl) valnötter, grovhackade
100 g (1 dl) vatten
30 g (2 msk) rapsolja
30 g (1 1/2 msk) honung (går att utesluta om du vill ha en osötad müsli)
100 g (ca 1 1/2 dl) russin

  1. Blanda ihop alla torra ingredienser utom russin i en stor bunke.
  2. Rör ihop vatten, olja och honung i en skål.
  3. Blanda vätskan med de torra ingredienserna.
  4. Fördela müslin på två plåtar med bakplåtspapper.
  5. Rosta müslin i 200 graders ugnsvärme i ca 15-20 minuter. Rör om några gånger under tiden och håll koll så att müslin inte får för mycket färg.
  6. Blanda ner russinen i müslin när den svalnat.
Annons

Glutenfri nyrostad müsli på plåt

Annons

Glutenfri frukost med müsli

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar