Glutenfri nektarincobbler 4 nektariner 1 msk smör 1 msk strösocker 1 msk ljus sirap Cobblersmet: 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 dl havregryn (ren havre) 1 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/2 dl vispgrädde 1 ägg Skär nektarinerna i skivor. Smält smöret i en stekpanna och lägg i nektarinskivorna. Strö över socker och ringla över sirap. Vänd runt nektarinskivorna och stek på medelvärme tills de blivit mjuka och sockret kokat ihop och tjocknat. Häll nektarinblandningen i en smord pajform. Vispa ihop smör och socker med elvisp. Tillsätt de torra ingredienserna och till sist grädden och ägget. Rör ihop till en jämn smet. Bred ut smeten över nektarinerna. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20-25 minuter. Servera cobblern ljummen med vaniljsås eller glass. Missa inte heller mina goda recept på smulpaj, äppelpaj med havregryn och knäckig blåbärspaj.