Här hittar du också recept på glutenfri prinsesstårta, glutenfri födelsedagstårta och glutenfri fudgetårta. Glutenfri nougattårta 150 g smör 3 ägg 3 dl strösocker 1 dl kakao 1 1/2 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 1 1/2 dl (60 g) hasselnötsmjöl 1 dl (55 g) rismjöl 50 g nougat (tex Odense) Smör och kokos till formen Nougattryffel: 1 1/2 dl vispgrädde 100 g nougat (tex Odense) 150 g mörk choklad 1 msk smör Garnering: 2 1/2 dl vispgrädde 2 dubbelnougat (Obs! Kan innehålla spår av vete, använd Odense nougat om du vill undvika spår) Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, kakao, vaniljsocker, salt och mjöl i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord form, ca 24 cm i diameter, strödd med kokos. Skär nougaten i bitar och strö över smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Låt svalna. Koka upp grädden till nougattryffeln i en kastrull. Hacka nougaten och chokladen och rör ner i grädden tills det smälter. Rör ner smöret i tryffelsmeten och bred ut tryffeln över kakan. Ställ kallt att stelna. Vispa grädden och spritsa ut den på kakan. Garnera med hyvlad nougat. Om du gillar nougat kommer du att älska mina glutenfria nougatrutor och varför inte prova att göra egen glutenfri kexchoklad!