Det här receptet innehåller blåbär men det går lika bra att använda andra frysta bär som jordgubbar, lingon eller hallon. Ta det som du tycker är gott och testa! Glutenfri nyttig blåbärsglass (1 stor portion eller 2 mindre) 1 banan (100 g utan skal) 75 g (ca 1 1/2 dl) frysta blåbär 1 krm vaniljpulver (går bra att utesluta) Skiva bananen och lägg bananskivorna i frysen en stund, ca 30 minuter. Mixa bananskivorna med frysta blåbär och vaniljpulver. Mixa inte längre än nödvändigt, då smälter glassen snabbare. Servera direkt. De fina dessertskålarna från Iittala finns att köpa hos Året Runt. Med rabattkod "ANNELI" får du 10% rabatt på ett helt köp! Tips på andra glutenfria glassrecept: Glutenfri kolaglass med jordnötssmör Glutenfri jordgubbscheesecake Glutenfri glass med valnötter och choklad Glutenfri citroncheesecake