Om du inte har jordgubbar eller rabarber går det förstås bra med andra bär eller frukt också, till exempel blåbär eller äpplen. Den knäckiga smeten är god till det mesta! Glutenfri paj med jordgubbar och rabarberCa 200 g rabarberCa 200 g jordgubbar1 msk strösockerKnäcksmet:125 g smör50 g (1/2 dl) vispgrädde70 g (1/2 dl) ljus sirap135 g (1 1/2 dl) strösocker1 tsk vaniljsocker1/2 tsk krossat flingsalt1/2 tsk bakpulver100 g (2 1/2 dl) glutenfria havregryn105 g (1 3/4 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Semper Mix)Skala och skär rabarbern i små bitar. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor.Smöra en pajform och fördela jordgubbar och rabarber i formen. Strö över 1 msk strösocker.Smält smöret i en kastrull tillsammans med vispgrädde och sirap. Koka upp och låt småkoka i 1-2 minuter.Blanda ner resterande ingredienser till smeten direkt i kastrullen. Rör om tills allt blandat sig.Klicka ut knäcksmeten i pajformen. Grädda pajen i mitten av ugnen i 175 grader (jag använder över- och undervärme) i ca 25 minuter.Servera gärna pajen lite ljummen tillsammans med vaniljvisp eller glass. Pajen innan den gräddas i ugnen. Pajen blir verkligen underbart knäckig och god. En riktig sommarpaj för vad smakar mer sommar än jordgubbar och rabarber? Här hittar du recept på fler goda glutenfria pajer:Glutenfri ananaspajGlutenfri daimpajGlutenfri citronmarängpajGlutenfri äppelpaj med kardemummaGlutenfri hallonpajGlutenfri favoritpaj med blåbärGlutenfri persikopaj