Nu behöver ni inte längre fundera på vad ni ska baka till påskfikat. Den här underbara lyxiga kakan med glasyr uppskattas av alla! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri påskkaka 200 g rumsvarmt smör 135 g (1 1/2 dl) strösocker 100 g mandelmassa 4 ägg 110 g (2 dl) glutenfri mjölmix (jag använder Lailas blå) 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker Smör och glutenfri mjölmix till formen Glasyr: 100 g smör 90 g (1 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Garnering: Glutenfritt påskgodis Riven kokos Vispa ihop rumsvarmt smör och strösocker med elvisp i en bunke. Riv mandelmassan grovt och tillsätt den till smeten. Vispa med elvispen tills mandelmassan blandat sig med smöret. Vispa ner äggen i smeten, ett i taget. Blanda mjölmix, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och vänd ner blandningen i smeten. Smörj en rund bakform med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) och mjöla den med mjölmix. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig innan du tar ut den. Låt kakan svalna. Smält smöret till glasyren i en kastrull på spisen. Tillsätt strösockret och rör tills sockret smält. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsocker och äggula. Låt glasyren stå en liten stund tills den blir lite trögflytande. Bred ut glasyren på kakan och garnera med kokos och påskgodis. Tips på fler goda glutenfria recept att baka till påsk: Glutenfri påsktårta Glutenfria påskmuffins Glutenfria påskbakelser Glutenfri morotstårta Glutenfritt påskbröd Glutenfria pariservåfflor Glutenfri påskrulltårta Glutenfri påsktårta med vit choklad