Glutenfri påskrulltårta 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 75 g (1 dl) potatismjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver Gul gelfärg (Dr. Oetker) eller hushållsfärg Strösocker (gärna färgat) Smörkräm: 100 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Lila gelfärg (Dr. Oetker) eller hushållsfärg Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd ner i smeten. Tillsätt gelfärg/hushållsfärg tills smeten får önskad färg. Bred ut smeten jämnt i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Sockra ett bakplåtspapper med strösocker och stjälp upp kakan på det. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt kakan svalna. Vispa eller rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till smörkrämen. Rör ner äggulan och färga smörkrämen till önskad färg. Bred ut smörkrämen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan till en rulltårta. Låt gärna rulltårtan ligga en stund i kylskåpet innan den skärs i skivor. Tips på andra goda glutenfria rulltårtor: Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri drömrulltårta Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta Glutenfri semmelrulltårta Glutenfri jordgubbsrulltårta