Annons

Glutenfri påskrulltårta

Rulltårta är en favorit som går att variera på många sätt. Den här påskrulltårtan är en klassisk drömtårta där jag färgat smeten gul och smörkrämen lila. Perfekt till påskfikat!

Glutenfri påskrulltårta

Glutenfri påskrulltårta
3 ägg
135 g (1 1/2 dl) strösocker
75 g (1 dl) potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Gul gelfärg (Dr. Oetker) eller hushållsfärg
Strösocker (gärna färgat)

Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
120 g (2 dl) florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Lila gelfärg (Dr. Oetker) eller hushållsfärg

  1. Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt med elvisp.
  2. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke och vänd ner i smeten.
  3. Tillsätt gelfärg/hushållsfärg tills smeten får önskad färg.
  4. Bred ut smeten jämnt i en långpanna täckt med bakplåtspapper.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter.
  6. Sockra ett bakplåtspapper med strösocker och stjälp upp kakan på det. Dra bort papperet som kakan gräddats på och låt kakan svalna.
  7. Vispa eller rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till smörkrämen.
  8. Rör ner äggulan och färga smörkrämen till önskad färg.
  9. Bred ut smörkrämen på den kalla kakan och rulla ihop den från långsidan till en rulltårta. Låt gärna rulltårtan ligga en stund i kylskåpet innan den skärs i skivor.

Glutenfri rulltårta påsk

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri påskrulltårta”

  1. Marielle skriver: 17 april, 2019

    Hej,
    Kan man byta ut potatismjöl till majsstärkelse?


    1. Anneli Andersson skriver: 18 april, 2019

      Hej! Jag har inte provat men kan tänka mig att det går bra. Lycka till!


Annons

Laddar