Glutenfri påsktårta med vit choklad 100 g smör 2 ägg 250 g (2 3/4 dl) strösocker 100 g (2 1/2 dl) mandelmjöl 70 g (1 1/4 dl) rismjöl Smör och rismjöl till formen Chokladtopping: 200 g vit choklad 100 g (1 dl) vispgrädde 2 tsk citronsaft 15 g (1 msk) kallt smör Valfri garnering, tex glutenfritt påskgodis och strössel Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp. Vänd ner mandel- och rismjöl. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt ihop till en jämn smet. Häll smeten i en smord springform, 24 cm i diameter, mjölad med rismjöl. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna. Hacka chokladen till toppingen. Smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull på svag värme under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt citronsaft och smör. Rör om tills smöret har smält. Häll toppingen på kakan och bred ut den i ett jämnt lager. Låt den gärna rinna ner lite över kanterna. Garnera tårtan med valfri garnering, tex godis och strössel. Servera med vispad grädde. Prova också min påsktårta med mörk choklad eller glutenfri morotstårta som också passar bra i påsk.