Annons

Glutenfri påsktårta med vit choklad

Påsken närmar sig! Här kommer tips på en god och lättbakad kaka som passar bra som dessert efter påskmiddagen eller som en höjdpunkt vid påskfikat. Det är en saftig mandelbotten med en sötsyrlig topping gjord på vit choklad och citron.

Glutenfri påsktårta

Glutenfri påsktårta med vit choklad
100 g smör
2 ägg
250 g (2 3/4 dl) strösocker
100 g (2 1/2 dl) mandelmjöl
70 g (1 1/4 dl) rismjöl
Smör och rismjöl till formen

Chokladtopping:
200 g vit choklad
100 g (1 dl) vispgrädde
2 tsk citronsaft
15 g (1 msk) kallt smör

Annons

Valfri garnering, tex glutenfritt påskgodis och strössel

Annons
  1. Smält smöret och låt svalna.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och luftigt med elvisp.
  3. Vänd ner mandel- och rismjöl.
  4. Tillsätt det smälta smöret och rör försiktigt ihop till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord springform, 24 cm i diameter, mjölad med rismjöl.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i 25-30 minuter. Låt svalna.
  7. Hacka chokladen till toppingen. Smält chokladen tillsammans med grädden i en kastrull på svag värme under omrörning. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt citronsaft och smör. Rör om tills smöret har smält.
  8. Häll toppingen på kakan och bred ut den i ett jämnt lager. Låt den gärna rinna ner lite över kanterna.
  9. Garnera tårtan med valfri garnering, tex godis och strössel.

Servera med vispad grädde.

Glutenfri tårta med vit choklad till påsk

Prova också min påsktårta med mörk choklad eller glutenfri morotstårta som också passar bra i påsk.

Annons
Dela på:

Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar