Annons

Glutenfri påsktårta

Påsken närmar sig och här kommer recept på en härligt påskgul tårta. Tårtan har saftiga bottnar, är fylld med lemon curd och vaniljkräm och dekorerad med grädde och påskgodis. Den här påsktårtan blir lätt en av påskens höjdpunkter!

Glutenfri påsktårta
Tårtbotten:
4 ägg
Strösocker
Glutenfri mjölmix, tex Lailas blå
2 tsk bakpulver
Smör och mjölmix till formen

Fyllning och garnering:
8 dl vispgrädde
Ca 1 1/2 dl lemon curd
Ca 2 dl vaniljkräm
Gul hushållsfärg
Glutenfritt påskgodis

  1. Tårtbottnen görs med principen ”tre lika”. Ta fram tre likadana glas. Knäck äggen i ett av glasen. Fyll nästa glas med lika mycket strösocker och det tredje glaset med lika mycket mjölmix. Blanda ner 2 tsk bakpulver i glaset med mjölmix.
Annons

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner mjölmix blandat med bakpulver och vänd försiktigt ihop till en smet.
  2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, mjölad med mjölmix.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 graders ugnsvärme i 30-40 minuter. Känn efter med en sticka att kakan är färdig, stickan ska vara torr. Låt svalna och skär sedan kakan i tre tårtbottnar.
  4. Vispa grädden.
  5. Lägg den nedersta bottnen på ett tårtfat. Bred över lemon curd. Om din lemon curd är hård kan du röra ut den med lite av den vispade grädden för att få en mjukare konsistens.
  6. Lägg på nästa tårtbotten och bred över vaniljkrämen. Droppa i några droppar gul hushållsfärg om du vill ha vaniljkrämen gulare.
  7. Lägg på den sista bottnen och bred ut ett tunt lager grädde över hela tårtan.
  8. Färga resten av den vispade grädden med gul hushållsfärg till önskad gul nyans. Spritsa grädden i ytterkanterna ovanpå tårtan och runt kanterna. Garnera med valfritt glutenfritt påskgodis.

Annons

Annons

Annons
Dela på:

Annons

Laddar