Glutenfri pavlova 4 äggvitor 225 g (2 1/2 dl) strösocker 1 tsk citronsaft 1 msk majsstärkelse (Maizena) Garnering: 5 dl vispgrädde Ev. 1 dl lemon curd Valfria bär Vispa äggvitorna med elvisp till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast och glansig maräng. Vänd ner citronsaft och majsstärkelse och blanda försiktigt till en jämn smet. Bred ut marängen till en rundel, ca 25 cm i diameter, på ett bakplåtspapper placerat på en plåt. Gör gärna rundeln lite högre i kanterna så att det blir en liten fördjupning i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i 110 grader i ca 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och öppna ugnsluckan lite på glänt. Låt pavlovan stå kvar i ugnen tills den svalnat. Vispa grädden och blanda eventuellt med lemon curd. Klicka eller spritsa ut grädden över marängen och toppa med bär. Prova också att göra små söta glutenfria minipavlovas!