Glutenfri pepparkakskladdkaka 150 g smör 3 ägg 250 g (2 3/4 dl) strösocker 25 g (4 msk) kakao 1 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1/2 tsk malen kryddnejlika 1/2 tsk malen kardemumma 1/2 tsk salt 125 g (2 1/4 dl) mandelmjöl/rismjöl (jag brukar ta hälften av varje men det går bra att bara använda en sort också) Smör och kokos eller glutenfritt ströbröd till formen Smält smöret och låt svalna lite. Rör ihop resterande ingredienser i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smet. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter, strödd med kokos eller ströbröd. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna och ställ kallt några timmar innan servering så står den till sig och blir perfekt kladdig. Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Tips på fler goda glutenfria julrecept: Glutenfria lussekatter Glutenfri saffranskladdkaka Glutenfria pepparkakor Glutenfria saffransbullar med mandelmassa Glutenfria saffransskorpor Glutenfria pepparkakscupcakes