Annons

Glutenfri pepparkakskladdkaka

En smarrig kladdkaka med smak av pepparkaka passar perfekt till jul och advent. Så enkelt men ändå makalöst gott!

Glutenfri pepparkakskladdkaka i bit

Glutenfri pepparkakskladdkaka
150 g smör
3 ägg
250 g (2 3/4 dl) strösocker
25 g (4 msk) kakao
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
125 g (2 1/4 dl) mandelmjöl/rismjöl (jag brukar ta hälften av varje men det går bra att bara använda en sort också)
Smör och kokos eller glutenfritt ströbröd till formen

  1. Smält smöret och låt svalna lite.
  2. Rör ihop resterande ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en smet.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm diameter, strödd med kokos eller ströbröd.
  5. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 20 minuter. Den ska vara kladdig när du tar ut den. Låt svalna och ställ kallt några timmar innan servering så står den till sig och blir perfekt kladdig.
Annons

Glutenfri pepparkakskladdkaka

Annons

Glutenfri pepparkakskladdkaka på fat

Annons
Dela på:

2 kommentarer till “Glutenfri pepparkakskladdkaka”

  1. Sanna skriver: 18 november, 2020

    Om man vill använda färdig pepparkakskrydda, hur mkt ska man ta då? =)


    1. Anneli Bark skriver: 19 november, 2020

      Du kan använda en matsked färdig pepparkakskrydda.


Annons
Annons
Annons
Annons

Laddar