Här hittar du receptet på min favoritpaj: Glutenfri äppelpaj Jag rekommenderar verkligen den här goda pepparkakspajen i jul eller varför inte till advent? Den går på nolltid att baka och ett extra plus är att det doftar pepparkaka i hela huset när den gräddas! Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri pepparkakspaj 150 g smör 180 g (2 dl) strösocker 105 g (3 dl) glutenfria havregryn 4 tsk pepparkakskryddor* 1 tsk bakpulver 1 krm salt 140 g (2 1/2 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå 2 dl lingonsylt (det går också bra med lingon men det kan då behöva sockras lite på dem) *Pepparkakskryddorna går att ersätta med 1,5 tsk kanel + 1 tsk ingefära + 0,75 tsk kryddnejlika + 0,75 tsk kardemumma Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner övriga ingredienser utom lingonsylten direkt i kastrullen. Rör ihop till en smulig deg. Tryck ut ungefär hälften av degen i botten på en smord pajform. Bred ut lingonsylt över degen. Smula över resten av degen ovanpå sylten. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Servera gärna pepparkakspajen med vispad grädde. Pajen innan den gräddas. Den nygräddade pajen. Tips på fler glutenfria recept med smak av pepparkaka: Glutenfri mjuk pepparkaka Glutenfri pepparkaksrulltårta Glutenfria pepparkaksrutor med frosting Glutenfri pepparkakskladdkaka Glutenfria pepparnötter Glutenfria skurna pepparkakor Glutenfria lunchpepparkakor