Följ mig på Instagram, Facebook och Pinterest för mer glutenfri inspiration och fler glutenfria recept! Glutenfri pepparkaksrulltårta 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 1 tsk bakpulver 2 tsk malen kanel 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen kryddnejlika 1 tsk malen kardemumma 80 g (1 dl) potatismjöl Fyllning: 100 g rumsvarmt smör 120 g (2 dl) florsocker 1 msk vaniljsocker 2 msk lingonsylt Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Bred ut smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda rulltårtan i mitten av ugnen i 250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna. Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen med elvisp. Rör ner lingonsylt. Bred ut fyllningen på den kalla kakan och rulla ihop till en rulltårta. Låt gärna rulltårtan ligga kallt en stund innan du skär den i bitar. Om du gillar det här receptet gillar du säkert också mjuk pepparkaka. Recept på det hittar du här: Glutenfri mjuk pepparkaka Här hittar du även recept på en mjuk pepparkaka med lingon: Glutenfri mjuk pepparkaka med lingon