Annons

Glutenfri persikopaj

Otroligt god och lättbakad paj med persikor. Det här är en sådan där paj som man enkelt svänger ihop på nolltid när man blir sugen på något sött. Det går förstås också bra att använda andra frukter eller bär i pajen men min favorit till just den här pajen är persikor.

Glutenfri persikopaj

Glutenfri persikopaj
1 burk (830 g) konserverade persikohalvor (det går förstås bra att använda färska persikor också)
2 dl glutenfritt mjöl (jag använder 1 dl mandelmjöl + 1 dl rismjöl)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Ca 100 g smör

  1. Skiva persikohalvorna och lägg dem i en smord pajform.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke och fördela blandningen över persikorna.
  3. Hyvla smöret med osthyvel och täck hela pajen med smörskivor.
  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

Bakar glutenfri persikopaj

Annons
Annons

Glutenfri persikopaj med hyvlat smör

Nygräddad glutenfri persikopaj

Fika med glutenfri persikopaj

Annons
Dela på:

Annons

Laddar