Jag bjöd min dotter på den här plättårtan när hon fyllde 1 år och hon älskade den! Du har väl inte missat att jag finns på Instagram, Facebook och Pinterest? Följ mig där för mer glutenfri inspiration och recept! Receptet räcker till ca 40 plättar, vilket blir 4 st plättårtor eller plättbakelser om man hellre vill kalla det så. Glutenfri plättårta (4 st) Plättar: 3 ägg 500 g (5 dl) mjölk 1/2 tsk salt (kan uteslutas om tårtan ska ätas av små barn) 80 g (1 1/2 dl) majsstärkelse (går att byta ut mot mjölmix) 60 g (1 dl) glutenfri mjölmix, tex Lailas blå eller Semper Mix (går att byta ut mot majsstärkelse) Smör till plättlaggen Fyllning: Banan Jordgubbar (jordgubbssylt eller Semper fruktmums jordgubb går också bra) Vispgrädde Vispa ihop äggen till plättsmeten med hälften av mjölken i en bunke. Vispa ner salt, majsstärkelse och glutenfri mjölmix. Tillsätt resten av mjölken och vispa ihop till en slät smet. Hetta upp lite smör i en plättlagg tills det blir gyllenbrunt. Häll ett tunt lager smet i laggen och grädda på medelvärme. Vänd plättarna när ytan stelnat och undersidan fått fin färg. Grädda någon minut på andra sidan. Upprepa steg 4 tills smeten är slut. Låt plättarna svalna. Varva plättar med mosad banan, mosade jordgubbar/jordgubbssylt/fruktmums och vispad grädde på ett fat. Jag använder 10 plättar till en plättårta. Spritsa grädde ovanpå tårtan. Det går förstås också bra att spritsa grädde runt kanterna också om man vill. Eftersom Louise älskade plättårtan som hon fick på sin födelsedag fick hon en till på sitt kalas. Då spritsade jag grädde runt hela tårtan.