Här finns också mitt recept på en klassisk glutenfri prinsesstårta. Glutenfri prinsessrulltårta (10-12 bitar) 3 ägg 135 g (1 1/2 dl) strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 75 g (1 dl) potatismjöl 60 g (1 dl) glutenfri mjölmix (går att byta ut mot potatismjöl) 30 g (2 msk) mjölk Fyllning och dekoration: Ca 1 1/2 dl hallonsylt Ca 2 dl vaniljkräm 3 dl vispgrädde Glutenfri marsipan eller färdigt glutenfritt marsipanlock i valfri färg Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop bakpulver, potatismjöl och mjölmix i en bunke och sikta ner det i smeten. Tillsätt mjölken och vänd ihop till en jämn smet. Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, täckt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 5-7 minuter tills den fått fin färg. Vänd upp kakan på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kakan svalna. Bred ut ett tunt lager hallonsylt på rulltårtebottnen. Bred ut vaniljkräm ovanpå. Vispa grädden och bred ut ungefär två tredjedelar ovanpå vaniljkrämen. Rulla ihop rulltårtan och lägg den med skarven nedåt. Kavla ut marsipanen tunt eller rulla ut det färdiga marsipanlocket. Spackla rulltårtan runtom med resten av grädden. och klä in rulltårtan i marsipan. Dekorera eventuellt med marsipanrosor och pudra över florsocker innan servering. Tips på fler goda glutenfria rulltårtor: Glutenfri daimrulltårta Glutenfri kanelbullerulltårta Glutenfri jordgubbsrulltårta Glutenfri drömrulltårta Glutenfri smörgåsrulltårta Glutenfri hallon- och lakritsrulltårta Glutenfri nutellarulltårta med jordgubbar Glutenfri semmelrulltårta